Amerikada Ev Kiralamak ve Araba almak.

Amerika`ya ilk geldiğinde karşılaştığın problemlerden biri ulaşım ve kalacak yerdir. Aslında daha önceden ayarladığın arkadaş ve ya akraban varsa yaşadın. Yoksa o zaman cebindeki dolarların katını açma zamanı gelmiş demektir.  Burada otel fiyatları hiç de ucuz deyil. Benim gördüğüm (size resim olarak çekip göstermek istedim ama yapamadım.) otel fiyatları çok bahalıydı. Bir gecesi 40- 50 dolardan başlayan fiyatlardı. Bu da o demektir ki, 10 güne 500 doları gözden çıkarman gerek. Bu arda da hem iş hem kalacak ev kiralaman lazım.


Ev kiralamak çok kolay cünkü fiyatlar belli ve her istediğin eve bakma hakkına sahipsin . Evlere bu adresten baka bilirsiniz. Apartments sitesinden istediğiniz eyaleti tuşlayarak yer,semtten  bula bilirsiniz.

Yalnız evleri kiralarken  Ev kiralarken bakmanız yapmanız gerekenler bunlar. Baş vuruyorsunuz. Senin bilgilerini alıyorlar. Adı soyadını isteklerini soruyorlar. Daha sonra sana kiralık evle ilgili bilgileri veriyorlar. Eğer bakmak istesen o zaman kimlik isteye bilirler . Bu kimlik, pasaport, ehliyet ola bilir. Ondan sonra size evi gösteriyorlar.

Kiralamaya karar verdikten sonra yarin taşına bilirsiniz haberini duymaya bilirsiniz. Çünkü siz Amerikada yenisiniz ve sizin nasıl biri olduğunuzu araştırmak zorundalar. Bu süreç bir hafta, 5 gün sure bilir. Ondan sonra size ulaşarak evi size kira olarak vere bileceklerini bildiriyorlar. Evi size kira verdiklerinde bütün detayları inceleyin ve sorunların hepsini söylemeniz gerek..  Evin boyasına halının  temizleyeni olup olmaması,

Kira evden önce araba almak şart. Çünkü Amerikada ulaşım Türkiyedeki gibi deyil. Her yöne gidecek otobüs ve ya minibüs bulmak o kadar kolay deyil. Varsa da şehrin belli yerlerine kadar gide bilirsin. Taksiye binmek istesen sakın deneme derim. Bir günlük taksi parası 5 günlük otel parası kadar ola bilir. Bunun için bir an önce iş bulmanız ve ya paranız varsa iyi kötü bir araba almanız şartı.
 Eski arabaların  pazarı var mı bilmiyorum, ama internet sitesinin olduğunu biliyorum.  2. el arabaları bildiyim kadarıyla galericilerde satıyor ama fiyatlar yüksek ola bilir. Ama bu sitede istediğiniz her şeyi bula bilirsiniz. Araba, mobilya, ev eşyası yeni ve eski ne varsa bu sitede vardır. Bir az zaman ve hızlı internete sahip olmanız yeterli ve tabi ki cep telefonuna da. Adres burada  http://www.craigslist.org/about/sites    olduğunuz şehri seçmeniz yeterli.


Amerikada yaşamak bazılarına göre  kolay olsa da  zor yanları da  az değildir . Araba almak kolay ama bozulduğu zaman tamiri çok zor. Hem işinden iyi anlayan az hemde çok pahalı. Arabadaki probleme sadece bakma parası 80 dollardan başlıyor. Ondan sonra artık probleme göre fiyatlar söylenir.

 Araba yıkamak ve benzin doldurma işleminizi  kendin yapıyorsun.
 Resimde gözüktüğü gibi.



Benzin doldurmak için önce kredi kartını kredi kart yerinden geçirmek gerek. Sizden kredi kartının şifresini ve ya yaşadığınız bölgenin zıp kodunu isteye bilir. Şifreyi ve ya zip kodunu yazdıktan sonra benzin doldurma aletini arabanızın benzin bakına koyuyorsunuz. Daha sonra da almak istediğiniz kalitenin butonuna basıyorsunuz. Benzin doldurma aletinin tuttugunuz bölümünde kaldırılması gereken bölgeyi yukarı kaldırıyorsunuz ve sonra da aletin kendini otomatik ata bilmesi için aletin kendi başına bırakmanız gerek. Yoksa benzinin dolduğunu fark edemezsiniz ve dışarı taşıra bilirsiniz.



Benzin doldurmadan önce ve ya sonra size arabanızı bu gün yıkayıp-yıkamadığınızı sora bilir, ne kadar benzin doldurduğunuza dair  fiyat belirleyen belge alıp- almadığınızı soracaktır. Bu tür soruları cevaplandırmak size kalmış bir durum. Arabanızı yıkamak isterseniz Yes istemezsenizse No tuşunu tuşlamanız yeterli.

Kolay gibi gözüken hayatın zorluklarında size ve kendime kolaylık diliyorum. !

Category:

3 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba

apartments.com sitesine güvenebilir miyiz yani? bazı ucuz apartmanlar oluyor ve insan güvenemiyor.arayıp görüp güvenle lease yapabilir miyiz oradaki apartmanlar için?

Mutfak Dili dedi ki...

Cok fazla guvenmemek daha iyi. Cunku o sitede her turlu apartmanlar oluyor. Cevresi cok guvenli olmayan oyuzden bakarken o apartmanlarla ilgili yorumlari okumak daha iyi olur.

Adsız dedi ki...

Qardas salam mende Azerbaycanliyam. Bakida yasiyiram adimda Resad. Qardas mende Amerikaya gelib orada yasayib ve islemek isterdim. Orada kiraliq ev ve is tapmagimda komek ede bilersen ? Qardas cavabi reshad_581@mail.ru gondere bilersen xahis edirem

Yorum Gönder