AMERIKADA ALIŞ VERİŞİN 1. BÖLÜMÜ H E B




Amerika denilince zannediliyor ki orada insanlar yemek yemiyor ya da bizim yediklerimizden farklı yiyecekleri vardır. Bu düşüncenin bazısı yanlış bazısı da doğru. Biz buraya gelmeden önce kız kardeşim abla orda acaba soğan patates var mıdır diye sordu. Bunu düşünmedim ama güzel soru. En azından bu iki yiyecek varsa  aç kalmamış olursun diye düşünmüştür kardeşim. Geldiğimiz günün akşamı ufak tefek bir şeyler almak için bizi götürdükleri market  H E B di.

   İlk geldiğimiz zaman bir bunun ismini türkçe okuyorduk. Yani he e be . Nereye gidiyorsun sorsalar . He E Be ye gidiyorum diyorduk. Meğersem öyle değilmiş. Çünkü türkçeden farklı olarak ingilizce yazıldığı gibi okunmuyor maalesef. Öyle olsa ne  var ben şimdiye dili sökmüştüm.
HEB  burada şöyle okunuyor.  EYÇ İ Bİ. Birlikte okuyacak olursak Eyçibi. Siz siz olun sakın kendiniz acemi gibi göstermeyin . Nereye gidiyorsun deseler .Eyçibiy`e. gidiyorum deyin. Bilmiyor gibi taviz vermeyin. Aman ha yoksa bizim türk arkadaşların diline düşersen tam bir yıl senin He E Be söylemen  gülerler.



Evet bu market Amerikanın tüm eyaletlerinde var olan  bir market.  Bu sistem benim çok hoşuma gitti . Neyi nerede bula bileceğinin  en iyi haritasıdır bu sistem. H E B marketlerinden bula bileceklerinizi saysam bitmez.



Ana madde olarak meyve, içecek, konserve, mutfak için gerekli olan her şey temizlik malzemesi, yiyecek, tabak çanak + eczane bölümünden acil olan ağrı kesici ve günlük kullanılan her malzemeyi bulabilirsiniz.
H E B Amerikadakı diğer marketlerden ucuz mu diye sorarsanız bunun cevabını daha sonraki yazılardan veririm . Tercih meselesi derim. Bunlar keyfiyet ve paraya bakar. 



Kasaya gelirken aldıklarınızın üzerine yüzde 8 tax yani vergi geleceğini unutmayın. Her 1 dolarlık mala  aa ne ucuz dememeyi öğreneceksiniz böylece.
En önemlisi sakın Amerikan dolarını türk parasına çevirerek bu aldığım mal Türkiye de bu fiyattır. Yok almayalım demeyin . Dolar olduğu değerdedir ve sen artık Amerikadasın . Amerikanın gerçek yüzünü de ilk olarak doları Türk parasına çevirmeden harcamayı öğrenmenle başlaya bilir. Kolay gelsin



       N O T:   En önemli notu unutmayın aldıklarınızın fişini kaybetmeyin . Çünkü aldıklarınızın içinden istemedikleriniz, beğenmedikleriniz ola bilir. Bunları kolaylıkla sorunsuz geri vere bilirsiniz.
BU uygulamayı çok sevdim ve az yararlanmadım değil.  Bu işlem yiyeceklerde çok olmuyor ama dediğim gibi  H E B  sadece yiyecek marketi deyil.