Social Security Number - Sosyal Güvenlik Numarası




Amerika`ya ilk geldiğiniz zaman yapmanız gereken ilk işlerden birisi de  kendinize numara almak olmalı. Bu numara yerli yabancı her kese veriliyor. Yani seni bu ülkede bununla biliyorlar. Almamız şart. Baş vurduktan bir hafta veya 15 gün sonra alabilirsiniz.
Bizim başımıza gelen macerayı size anlatayım sizde bu hataya düşmeyin. İlk geldiğimiz zaman bizimle ilgilenen genç rehber bizi  bu numaranın alındığı yere götürdü.
Neyse uzun beklemeden sonra doldurulması gereken her kağıdı doldurduk, konuştuk. Onların cevabı bize bu oldu "ülkeye yeni geldiğiniz için sizinle ilgili bilgiler daha sisteme girilmemiş 15 gün beklemek zorundasınız."

İyide burada bir çok işlem yapılırken bu numara lazım olacak. Başka çaremiz yoktu . 15 gün bekledik, sonra yine başvurduk. Evet bizi sisteme kaydetmişlerdi. Kağıtları aldılar, 15 gün sonra numaralar gelecek dediler posta kutunuza.
Burada posta kutuları evlerin duvarına yapışık olmuyor ve de sana gelen mektuplar bizzat sana takdim edilmiyor.

Özellikle siteden ev kiraladıysanız bilmeniz gerek ki posta kutusu ya sitenin ana kapısının yanındadır, ya siteden sorumlu ofisin önündedir, ya da sitenin ortasında bir yerdedir. Anlayacağınız boşuna ev kapınızın yanında aramayın.
Aynen resimdeki gibi görüntüsü:



Bizde her 15 günün neredeyse her gününde acaba geldi mi diye kontrol ettik.
Hatta 20 gün oldu ama hala bizim numaralardan haber yok.
Çaresiz yine işlemin yapıldığı yere gittik.
Bize ne deseler iyidir " Numaralar sizin adrese gitmiş ama orada bu isimde kimse bulunamadığı için kağıtlar geri gönderilmiş.
Eeee, nasıl olur biz orda 20 gündür yatıp kalkıyoruz. Hatta söylemesi ayıp postanın orada yatalım diye karar verecektik..))
Anlatınca bize sunu sordular " Peki isminiz yazıp posta kutunuzun içine , hatta en on kısma koydunuz mu? "
Bizde saf saf " Yooookk" dedik.
" O zaman çok beklersiniz" demeleri gerekirdi türk usulunca ama demediler. Tavsiyede bulundular işlemleri yeniden yapın ve bir zahmet buradan gider gitmez ilk isiniz posta kutusuna isminizi yazıp yapıştırmak olsun dediler.  Bizim rehberin unuttugu en önemli nokta...)))
Aynen böyle:




  Esim epey bir söylendi, sinirlendi bunu duyunca ve de eve gelir gelmez  abartıp tüm sülalesinin ismini yazacaktı da, neyse ki benimle kendi isminde karar kildi ve yazıp posta kutusunun iç kısma yerleştirdi..
Gün o gündür her defa posta kutusunu açarken ismimizi orda görünce bu ani gelir aklıma..


 Okuyucular bu ayrıntıyı Amerika`ya uzun sureli yasamak için gelecek olan akrabaya, arkadaşa söylemeyi ihmal etmeyin.
Çünkü hayat burada bizim hayal ettiğimiz gibi kolay değil...
İyi okumalar...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Dünyanın en güzel yeri doğup büyüdüğümüz yerdir. kurye

Yorum Gönder